Tai buvo jau šešta diena iš eilės, kai mirčių nuo koronaviruso per parą skaičius neviršijo 100, nors sekmadienį paskelbtas skaičius buvo 14 atvejų didesnis nei ankstesnę dieną.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpūras) patvirtino, kad buvo nustatyti 1 343 nauji užsikrėtimo virusu atvejai, o iš viso šalyje koronavirusu užsikrėtė 82 211 žmonių.

Kalbant apie hospitalizuotus gyventojus, 57 023 iš jų pasveiko ir buvo išrašyti, o 3 456 išlieka kritinės būklės.

Nuo to laiko, kai vasario 19 dieną buvo pranešta apie pirmuosius koronaviruso atvejus, smarkiai nuo pandemijos nukentėjęs Iranas mėgina suvaldyti COVID-19 protrūkį.

Kai kurie Irano ir užsienio šalių pareigūnai ir sveikatos ekspertai teigia, kad tikrasis aukų skaičius gali būti didesnis nei skelbiama.

Šeštadienį Iranas leido atnaujinti kai kuriuos „mažos rizikos“ verslus sostinėje Teherane, praėjusią savaitę patvirtinęs panašias priemones kitose provincijose.

Prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) po nacionalinės kovos su koronavirusu darbo grupės susitikimo sekmadienį pareiškė, kad „vidutinės rizikos“ verslas gali atsidaryti pirmadienį.

Jis nedetalizavo, kokio tipo įmonės laikomos „vidutinės rizikos“ įmonėmis ir ar priemonė taikoma visai šaliai, tačiau teigė, kad tokios įmonės negalės dirbti ilgiau nei iki 18 valandos.

Siekdamas sustabdyti koronaviruso plitimą, Iranas nurodė uždaryti neesmines įmones ir įvedė draudimus tarpmiestinėms kelionėms, tačiau nepaskelbė oficialaus karantino.

Sprendimas atnaujinti ekonominę veiklą sulaukė sveikatos ekspertų ir net kai kurių vyriausybės pareigūnų kritikos.