Per parą mirusių žmonių skaičius jau septinta diena iš eilės mažėja. Tai taip pat penkta diena iš eilės, kai aukų skaičius nusakomas dviženkliais skaičiais, spaudos konferencijoje sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

„Tai (73) yra labai mažas skaičius palyginti su pastarosiomis dienomis“, – sakė jis ir išreiškė viltį, kad mažėjimo tendencija tęsis.

K. Jahanpouras pridūrė, kad per pastarąsias 24 valandas patvirtinti 1 374 nauji užsikrėtimo atvejai, o bendras COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 80 860.

55 987 iš hospitalizuotų asmenų pasveiko ir buvo išrašyti, o 3 513 pacientų būklė tebėra sunki.


Vienoje parlamento ataskaitoje sakoma, kad skelbiami skaičiai atspindi tik hospitalizuotų pacientų, kuriems pasireiškia sunkūs simptomai, atvejus.

Ataskaitoje nurodoma, kad tikrasis mirties atvejų skaičius gali būti 80 proc. didesnis už skelbiamą, o tikrasis užsikrėtimo atvejų skaičius – 8–10 kartų didesnis.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad dėl riboto testavimo tikrieji skaičiai gali būti didesni.

Iranas leido kai kurioms sostinės ir aplinkinių miestelių įmonėms šeštadienį atsidaryti po kelių savaičių trukusio karantino, kuriuo siekiama suvaldyti didžiausią koronaviruso protrūkį Artimuosiuose Rytuose.

Sporto salės, restoranai, prekybos centrai ir didysis Teherano turgus liks uždaryti. Savo durų kol kas neatvers ir mečetės, taip pat toliau galios viešų susibūrimų draudimas.