Švedijoje virusas iki penktadienio pražudė 1 400 žmonių, ir tai yra daug daugiau nei kitose Šiaurės šalyse. Valstybės epidemiologo Anderso Tegnellio duomenimis, tai greičiausiai susiję su tuo, jog Švedijoje daug žmonių suserga ir miršta senelių namuose.

A. Tegnellis ketvirtadienį per diskusiją Norvegijos televizijoje sakė, kad, remiantis matematiniais modeliais, įmanoma, jog Stokholme jau gegužę bus galima matyti bandos imuniteto ženklų.

Švedijos vyriausybė nenurodo gyventojams, kaip elgtis, kad būtų sustabdytas viruso plitimas, tačiau pateikia tokias pat rekomendacijas, kaip kitos šalys: likti namuose, laikytis distancijos, plautis rankas. Čia ir toliau leidžiami iki 50 metų žmonių susibūrimai. Dirba ir restoranai, tačiau jie turi užtikrinti dviejų metrų atstumą tarp svečių.

Švedijos užsienio reikalų ministrė Ann Linde penktadienį sakė, jog yra mitas, kad Švedijoje gyvenimas vyksta įprastai. „Švedijoje nėra visiško karantino“, - sakė ji, tačiau „daugelis žmonių lieka namuose ir nekeliauja“. Bankrutuoja daug įmonių. Esą dramatiškai turėtų išaugti ir nedarbas.