Šveicarija praėjusį mėnesį ėmėsi skubių kovos su koronavirusu priemonių, bet visiškos izoliacijos atsisakė. Iš viso per COVID-19 pandemiją šioje šalyje mirė daugiau nei tūkstantis žmonių.

Gydytojai chirurgai, vaikų lopšeliai, grožio ir masažo salonai galės atnaujinti darbą nuo balandžio 27 dienos, jeigu užtikrins savo klientų ir darbuotojų saugumą, sakoma vyriausybės pranešime.

Ligoninėse galės atlikti visas sustabdytas procedūras, įskaitant planuotas operacijas, taip pat atsidarys statybos ir remonto prekių parduotuvės, augalų pardavimo centrai bei gėlių parduotuvės.

Kitos parduotuvės ir mokyklos duris turėtų atverti gegužės 11 dieną, jeigu sąlygos tam bus palankios, nusprendė Federalinė taryba.

Vėliausiai, nuo birželio 8 dienos, numatoma atidaryti profesines mokyklas ir universitetus, muziejus, zoologijos sodus ir bibliotekas.

„Atsižvelgusi į epidemiologinę situaciją ir mokslininkų rekomendacijas, Federalinė taryba nusprendė nuo balandžio 27 dienos švelninti visuomenės apsaugos nuo naujojo koronaviruso priemones“, – sakoma vyriausybės pareiškime.

Šveicarijoje ir Lichtenšteine nustatyti 26 732 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 1 017 žmonių mirė.