„Pats paleidimas įvyks artimiausiu metu. Data nuolat atnaujinama“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarija.

Institucija taip pat pabrėžė, kad tam tikrų žurnalistų turima informacija, kad sulaikytieji jau paleisti, yra klaidinga.

„Deja, abipusis paleidimas yra sudėtinga [procedūra], reikalaujanti papildomo koordinavimo. Be to, šįkart procesą apsunkina tai, kad išlaisvinimas vyksta karantino sąlygomis, todėl būtina iš anksto organizuoti privalomą medicininį stebėjimą mūsų piliečiams, kuriuos pasiimame“, – pažymėjo prezidentūra.

Anksčiau Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininko specialioji atstovė Ukrainoje ir Trišalėje kontaktinėje grupėje Heidi Grau informavo, jog Kijevas ir separatistai planuoja apsikeisti belaisviais iki ortodoksų Velykų.

„Abipusis paleidimas ir apsikeitimas vyks tinkamu laiku, prieš stačiatikių Velykas“, – pažymėjo H. Grau.

Apie galimybę šią savaitę surengti dar vienus kalinių mainus Donbase pranešė ir Ukrainos ombudsmenė Liudmyla Denisova.

„Esama susitarimų dėl abipusio išlaisvinimo. Tai bus dar vienas paleidimo pagal „visus į visus“ principą etapas. Tačiau šiandien – kaip suprantate, kad tai įvyktų – nesakysiu, kada ir ką mes sugrąžinsim. Kai tik galima bus tokią informaciją pateikti, būtinai ją pateiksiu“, – televizijos „Ukraina 24“ eteryje kalbėjo L. Denisova.

Pareigūnė nurodė, kad dėl naujojo koronaviruso pavojaus visi asmenys, kuriuos ketinama perduoti Kijevui, turės laikytis privalomo karantino.