Įmokos padidintos bendrai 3,57 mlrd. eurų iki 172,2 mlrd. eurų, o Bendrijos programų finansavimas padidintas 1,6 mlrd. eurų iki 155,2 mlrd. eurų.

„Svarbiausias mūsų prioritetas – padėti nacionalinėms sveikatos apsaugos sistemoms kovoti su COVID-19 protrūkiu, – sakė Tarybai pirmininkaujantis Kroatijos vicepremjeras ir finansų ministras Zdravko Maričius. – Šie pinigai bus skirti medicinos priemonėms įsigyti, lauko ligoninėms statyti ir pacientams... į kitas valstybes nares pervežti.“

115 mln. eurų skiriami kovai su COVID-19 protrūkiu kofinansuoti. Tai apima pagalbą ES šalims repatrijuojant piliečius, patekusius į bėdą užsienyje, ir bendrai įsigyjant asmeninių apsaugos priemonių.

350 mln. eurų bus pagalba Graikijai, kuri patiria vis didesnį migracijos spaudimą. Pinigai bus panaudoti migrantų priėmimo infrastruktūrai plėsti, prieglobsčio suteikimo procedūroms tobulinti, Graikijos ir Bulgarijos išorės sienų apsaugai stiprinti. Tai taip pat padės kovoti su koronavirusu, nes migrantai ir pabėgėliai yra labai pažeidžiama grupė.

100 mln. eurų skiriama atstatymo darbams Albanijoje po 2019 metų lapkričio 26-osios žemės drebėjimo.