Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė, kad visą naktį Tripolį drebino kurtinantys sprogimai.

Kelios raketos pataikė į gyvenamuosius namus šalia Mitigos oro pajėgų bazės rytiniame sostinės priemiestyje. Šioje bazėje įsikūręs vienintelis su pertrūkiais veikiantis šalies oro uostas.

Pranešimų apie žuvusius ar sužeistus žmones kol kas negauta.

Jungtinių Tautų pripažįstama Libijos nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV), bandanti atremti jau ilgiau nei metus trunkantį sostinės puolimą, apkaltino Kh. Haftaro pajėgas, kad jos po pirmadienį patirtų pralaimėjimų keršija civiliams Tripolio gyventojams.

„Siekdami atkeršyti už savo pralaimėjimą, nusikaltėliai kovotojai ir samdiniai išliejo savo įniršį ant Tripolio gyvenamųjų rajonų, nesirinktinai paleisdami į sostinę dešimtis raketų“, – sakė vyriausybės atstovas Mohamedas Gnounou.

Pirmadienį NSV išstūmė maršalo Kh. Haftaro pajėgas iš pakrantėje esančių Sormano ir Sabratos miestų, taip pat perėmė dar kelių šalies gilumoje esančių miestų kontrolę.

Sormanas ir Sabrata yra už atitinkamai 60 ir 70 km į vakarus nuo Tripolio, maždaug pusiaukelėje tarp sostinės ir sienos su Tunisu. Šių strategiškai svarbių miestų praradimas yra skaudus smūgis Kh. Haftaro pajėgoms.

Libijoje chaosas tvyro nuo 2011 metų, kai per kelių didžiųjų Vakarų valstybių remtą sukilimą buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi.

JT skelbia, kad nuo tada, kai Kh. Haftaras pradėjo kovą dėl Tripolio, žuvo šimtai žmonių, o 200 tūkst. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.