Šiuo metu premjerą laikinai pavaduotoja užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas, o vyriausybė šią savaitę ketina priimti sprendimą, ar šalyje pratęsti karantiną.

Jungtinėje Karalystėje, kur mirčių nuo koronaviruso skaičius viršijo 10 tūkst., karantinas įvestas nuo kovo 20 dienos.

B. Johnsonas tapo vienu iš geriausiai pasaulyje žinomu valstybės vadovu, užsikrėtusiu koronavirusu, ir praeitą savaitę praleido ligoninėje, įskaitant tris dienas intensyvioje terapijos skyriuje.

Sekmadienį paskelbtame vaizdo pranešime jis padėkojo juo besirūpinusiems medikams.

55-erių metų premjeras šiuo metu apsistojęs rezidencijoje Čekersyje – XVI amžiaus dvare, įsikūrusiame į šiaurės vakarus nuo Londono.

Pranešama, kad kartu su juo yra ir sužadėtinė Carrie Symonds, kuri kiek anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad ir jai pasireiškė koronaviruso simptomai.

Savaitgalį B. Johnsonas kalbėjo su jį pavaduojančiu D. Raabu.

„Ministras pirmininkas daug dėmesio skiria atsigavimui ir šiuo metu nedirba“, – pirmadienį pranešė B. Johnsono atstovas.

D. Raabas pirmininkauja kasdieniams vyriausybės posėdžiams, kuriuose aptariama su koronavirusu susijusi padėtis.

Ketvirtadienį turėtų būti priimtas sprendimas dėl karantino pratęsimo, apžvelgus trijų savaičių rezultatus.

Ministrai turės nuspręsti, ar ir toliau nurodys žmonėms likti namuose bei draus atidaryti neesmines paslaugas teikiančias įmones.

Atsižvelgiant į mirčių skaičių, kuris nuo praėjusios savaitės kasdien didėjo maždaug 900 atvejų, nėra daug vilties, kad šią savaitę apribojimai bus panaikinti.

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon pareiškė, kad „greičiausiai apribojimai artimiausiu metu nebus panaikinti“.

„Yra ankstyvų optimistinių ženklų, rodančių, kad veiksmai, kurių imamės, yra veiksmingi, tačiau kol nežinome daugiau, kol neturime svarių įrodymų, turime laikytis apribojimų“, – Edinburge žurnalistams kalbėjo N. Sturgeon.