Kim Yo Jong, jau seniai esanti viena artimiausių savo brolio patarėjų, buvo iš naujo paskirta Centro komiteto Politinio biuro pavaduojančia nare, šeštadienį atlikus aukšto rango postų perdalijimą, sakoma Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešiume.

Posėdžiui, per kurį buvo sprendžiama dėl paskyrimų, pirmininkavo Kim Jong Unas, nurodė agentūra.

Pasak analitikų, Kim Yo Jong iš šio posto veikiausiai buvo pašalinta praeitais metais, kai Hanojuje surengtas jos brolio antrasis susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu baigėsi nesėkme.

„Šis sugrąžinimas yra dalis Kim Yo Jong pastarojo kilimo Šiaurės hierarchijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Seule dirbantis analitikas Ahn Chan-ilas, perbėgėlis iš Šiaurės Korėjos.

Kim Yo Jong buvo savo brolio pasiuntinė Pietų Korėjai per 2018 metų Pjongčango žiemos olimpiadą, paskatinusią spartų diplomatinį atšilimą tarp abiejų Korėjos pusiasalio valstybių.

Ji neretai būdavo matoma šalia savo brolio nuotraukose, padarytose per jo susitikimus su D. Trumpu arba Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu.

Tačiau politiškai reikšmingus savarankiškus pranešimus Kim Yo Jong pradėjo skelbti tik praeitą mėnesį. Pasak analitikų, tai atspindi vis svarbesnį jos vaidmenį Šiaurės Korėjos politinėje hierarchijoje.

Anksčiau Kim Yo Jong buvo paskirta valdančiosios Darbininkų partijos Centro komiteto departamento direktoriaus pirmąja pavaduotoja – tai yra pagrindinės jos pareigos šioje totalitarinėje valstybėje.

Ri Son Gwonas, sausį paskirtas Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministru, taip pat buvo paskirtas Politinio biuro pavaduojančiu nariu kartu su Kim Jong Uno seserimi.