Buvęs kariškis Abdul Majedas buvo pakartas centriniams kalėjime Keranigandže netoli sostinės Dakos, praėjus minutei po vidurnakčio, nurodė kalėjimų generalinis inspektorius brigados generolas A. K. M. Mustafa Kamalas Pasha.

Jis antradienį buvo suimtas Dakoje, nurodė vidaus reikalų ministras Asaduzzamanas Khanas, pridūręs, kad šis areštas yra „didžiausia dovana“ Bangladešui šiais metais minint M. Rahmano gimimo 100-ąsias metines.

Abdul Majedas buvo viešai paskelbęs apie savo dalyvavimą nužudant M. Rahmaną per karinį perversmą 1975 metų rugpjūčio 15 dieną. Anot žiniasklaidos, jis daug metų slapstėsi Indijoje, bet neseniai sugrįžo į Bangladešą.

Egzekucija buvo įvykdyta prezidentui Mohammadui Abdul Hamidui atmetus Abdul Majedo prašymą suteikti malonę. Šeštadienį nuteistąjį paskutinį kartą aplankė jo žmona ir iki šeimos nariai.

Abdul Majedas yra vienas iš 12 asmenų, kuriems skirtus mirties nuosprendžius 2009 metais patvirtino Aukščiausiasis Teismas. Jie buvo nuteisti 1998 metais už M. Rahmano ir daugumos jo šeimos narių nužudymą, įvykdytą grupės kariuomenės pareigūnų.

M. Rahmanas buvo dabartinės premjerės Sheikh Hasinos tėvas. 1975 metais liko gyva, nes užpuolimo metu su seserimi viešėjo Vokietijoje.

Po perversmo ir žudynių vėlesnės vyriausybės ir prezidentas Ziauras Rahmanas apdovanojo žudikus, daugiausiai paskiriant juos į diplomatinius postu užsienyje. Abdul Majedas 1980 metais buvo paskirtas Bangladešo ambasadoriumi Senegale.

2010 metais buvo pakarti kiti penki nuteistieji, prisipažinę dėl dalyvavimo nužudant M. Rahmaną. Dar vienas iš nuteistųjų mirė Zimbabvėje, o šeši kiti, įskaitant Abdul Majedą, išliko nesučiupti. Pasak pareigūnų, vienas iš jų šiuo metu yra Kanadoje, o kitas – Jungtinėse Valstijose.

Bangladešas paskelbė nepriklausomybę 1971-aisiais vadovaujant šeichui Mujiburui Rahmanui, bet kilus devynis mėnesius trukusiam karo su tuomečiu Vakarų Pakistanu (dabartiniu Pakistanu) jis pateko į pakistaniečių kalėjimą. Dėl tarptautinio spaudimo M. Rahmanas 1972 metais buvo paleistas ir grįžo į Bangladešą per Londoną ir Indiją.