Baimė ir sumišimas dėl koronaviruso, kuris, oficialiais duomenimis, nusinešė daugiau nei 100 000 žmonių gyvybių, transformuoja visuomenę ir keičia religines apeigas.

Netgi tokias šventas tradicijas kaip pontifiko kreipimąsi į tikinčiuosius šv. Petro aikštėje keičia popiežiaus Pranciškaus maldos, sakomos žiūrint į kamerą jo bibliotekoje.

83 metų argentinietis popiežius prisipažino, kad tokia patirtis, kai jo vienintelė klausytoja tėra kamera, verčia jį jaustis tarytum įkalintam narve.

Pernai Velykų sekmadienio mišios ir sveikinimas „Miestui ir pasauliui“ („Urbi et orbi“) pritraukė 70 000 žmonių minią į Šv. Petro aikštę.

Tačiau šįmet Roma ir Italija buvo priverstos užsidaryti dar kovo mėnesį dėl koronaviruso pandemijos. Vatikanas dabar atitvertas ir saugomas ginkluotų policininkų, dėvinčių kaukes ir gumines pirštines. Popiežius pripažino, kad tai nelengvi laikai kaip ir visiems kitiems.

„Į izoliaciją turime atsakyti pasitelkę visą savo kūrybiškumą. Galime arba tapti prislėgti ir susvetimėję, arba tapti kūrybingi “, – sakė popiežius Pranciškus interviu katalikų žiniasklaidai šią savaitę.