Jo žiniomis, pirmiausia nepakanka vaistų, kuriuos gydytojai skiria, kai pacientams ventiliuojami plaučiai. Ypač trūksta narkozei naudojamų propofolio ir izoflurano, taip pat nuskausminamojo sufentanilio ir raminamojo midazolamo.

„Nieko neįmanoma gauti, mūsų atsargos baigiasi. Padėtis tikrai dramatiška“, - sakė žurnalistams ligoninės vaistinės prie Augsburgo universitetinės klinikos direktorius Wolfgangas Kämmereris.

Kaip rašo „Spiegel“, farmacijos koncernas „Baxter“ apie propofolio ir izoflurano stygių pranešė Federaliniam vaistų ir medicininės produkcijos institutui (BfArM), kurio būstinė yra Bonoje. Pasak kompanijos atstovų, tai yra „pastarosiomis savaitėmis dėl koronaviruso pandemijos smarkiai išaugusio poreikio padarinys“, ir kol kas nematyti, kad su vaistais susijusi įtempta situacija pagerės. Kompanija prašo BfArM balandžio mėnesį neužsakinėti minėtų vaistų.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,5 milijono žmonių, per 90 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Roberto Kocho instituto Berlyne duomenimis, Vokietijoje iki penktadienio ryto koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 113 tūkstančių žmonių, per 2,3 tūkstančio mirė.