Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centro direktorius Jeong Eun-kyeongas pateikė prielaidą, kad virusu nebūtinai užsikrečiama dar kartą – gali būti, kad jis atsinaujina pats.

Pietų Korėjos sveikatos pareigūnai tvirtino, kad priežastis, kodėl jau persirgę žmonės COVID-19 suserga dar kartą, vis dar nėra aiški. Šalies mokslininkai atlieka papildomus tyrimus šiam klausimui išspręsti.

Dauguma valstybių tikisi, kad, didžiajai daliai gyventojų persirgus, virusas taps nebe toks pavojingas. Tačiau jei koronavirusas gali atsinaujinti antrą kartą neužsikrėtus, atsparumo COVID-19 lygis tampa mažiau svariu rodikliu.

Pirmadienį Pietų Korėja paskelbė apie 51 atsinaujinusios COVID-19 ligos atvejį, o penktadienį šis skaičius išaugo iki 91.

Pietų Korėjoje pasveikusiais nuo COVID-19 laikomi beveik 7 tūkst. pacientų.

„Šis skaičius tik augs, 91 yra tik pradžia“, – teigė Kim Woo-joo, užkrečiamų ligų tyrėjas profesorius iš universitetinės Guro ligoninės. Jis, kaip ir Jeong Eun-kyeongas, labiau tikėtina laikė viruso atsinaujinimo, o ne pakartotino užsikrėtimo, galimybę.

Ekspertai neatmeta galimybės, kad pastarųjų 91 tyrimų rezultatai galėjo būti klaidingi arba organizmuose vis dar yra infekcijos ženklų, tačiau virusas nėra aktyvus ir pacientai nebėra viruso nešiotojai.