Šiaurės Airijos policijos tarnybos (PSNI) svetainėje gyventojai gali pranešti apie gyventojų keliones be būtinų priežasčių, žmonių susibūrimus viešose arba privačiose vietose ir iki šiol veikiančias alkoholiniais gėrimais prekiaujančias vietas.

„Praneškite mums apie galimą apsaugos nuo koronaviruso (COVID-19) priemonių pažeidimą“, – rašoma prie nuorodos į PSNI interneto svetainę.

Joje pateikiama forma, kurioje prašoma nurodyti įtariamo pažeidimo vietą ar adresą bei pranešėjo asmens duomenis.

„Mes norime suvaldyti tokias situacijas, kai nesilaikoma apribojimų, nepasinaudodami suteiktais įgaliojimais ir neskirdami baudų“, – sakė PSNI vyriausiojo konsteblio padėdėjas Alanas Toddas savo pranešime.

„Tačiau tokiais atvejais, kai atsiranda pažeidimų, mes norime, kad visuomenės nariai galėtų lengvai mums pranešti“, – sakoma jame.

A. Toddas taip pat paprašė visuomenės „atidžiai įvertinti aplinkybes, prieš pateikiant pareiškimą“, bet patikino, kad „visus pranešimus peržiūrės pareigūnai“.

Kovo 28 dieną Šiaurės Airijoje paskelbus nepaprastąją padėtį buvo uždarytos verslo įmonės, uždrausti žmonių susibūrimai ir nebūtinos gyventojų kelionės.

Pareigūnai turi galią skirti 60 svarų (69 eurų) baudas tiems, kurie nesilaiko karantino metu galiojančios tvarkos. Su kiekvienu pakartotinu pažeidimu bauda išauga dvigubai ir galiausiai gali siekti 960 svarų (1 095 eurus).

Nuo kovo 28 dienos PSNI jau gavo 906 skundus dėl COVID-19 pandemijos metu paskelbtų reikalavimų nesilaikymo.

Remiantis naujausiais provincijos sveikatos apsaugos tarnybos duomenimis, Šiaurės Airijoje patvirtinti 1 477 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 82 mirties atvejai.