„Žinote, aš manau, kai balandžio pabaigoje šis laikotarpis pasibaigs,.. mums teks ne tik sakyti žmonėms, kad jie eitų namo ir slėptųsi po lova, o leisti jiems naudotis kitomis priemonėmis (...), kad apsaugotų save“, – kalbėjo W. Barras televizijos „Fox News“ eteryje.

Pasak jo, JAV privalo „gana atidžiai“ įvertinti tai, kad taikomos priemonės yra „visiškai pateisinamos, kitų alternatyvių priemonių žmonėms apsaugoti nėra“ COVID-19 epidemijos sąlygomis.

W. Barras pabrėžė, kad JAV šiuo metu atsidūrė į „karo metą“ panašioje padėtyje, todėl „vyriausybė gali įvesti atitinkamų apribojimų“.

Anot generalinio prokuroro, Teisingumo ministerija ir toliau stebės visus „žmonių laisves ribojančius“ veiksmus.

Praėjusį mėnesį Baltieji rūmai pristatė pagrindines kovos su COVID-19 gaires. Amerikiečiams nurodyta vengti kelionių, jeigu jos nėra neišvengiamai būtinos, viešų susibūrimų, kuriuose dalyvauja daugiau nei 10 žmonių, neiti į restoranus, barus ir kitas visuomenines vietas. Šie reikalavimai galioja iki balandžio pabaigos.

Tuo metu leidinys „The Hill“ priminė, kad reikalavimai laikytis socialinės distancijos turėjo neigiamos įtakos JAV nacionalinei ekonomikai. Šalyje užsidarinėja įmonės, padaugėjo bedarbio pašalpos prašančių žmonių.

Iki balandžio 9 dienos JAV buvo patvirtinta daugiau nei 435 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, mirė daugiau nei 14 tūkst. žmonių.