„Iki balandžio 7 d. 17 val. ligoninėse JK mirė, deja, 7 097 asmenys“, – tviterio paskyroje rašė sveikatos apsaugos ministerija.

Primename, kad Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui antradienį kovojant su koronavirusu intensyvios terapijos skyriuje, šalyje kyla susirūpinimas dėl jo sveikatos būklės ir vyriausybės reagavimo į tebeaugantį COVID-19 protrūkį šalyje.

55 metų B. Johnsonas, aukščiausio rango pasaulio lyderis, užsikrėtęs šia infekcija, sulaukia daugybės palaikymo žinučių iš Britanijos ir viso pasaulio.

Pirmadienio vakarą į intensyvios terapijos skyrių perkeltas Konservatorių partijos lyderis paprašė, kad užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas „jį pavaduotų, kai prireiks“.

B. Johnsonas sekmadienį vakare buvo paguldytas į Šv. Tomo ligoninę Londone dėl išliekančių ligos simptomų – kosulio ir pakilusios temperatūros, praėjus 10 dienų po to, kai jam buvo diagnozuota COVID-19.

Tai precedento neturintis atvejis, kai nepaprastosios padėties metu vyriausybės vadovui prireikia intensyvios terapijos.

Daugeliui tai padėjo geriau suprasti, kokia sunki gali būti ši 5 373 gyvybes JK jau nusinešusi liga.