Jos pranešime nurodoma, jog maždaug 40 „Charles de Gaulle“ tarnaujančių jūreivių stebimi medikų ir kad asmenys, kuriems pasireiškė simptomų, buvo izoliuoti. Nė vienam kariškiui nepasireiškė jokių rimtų simptomų.

„Šiuo metu planuojama į lėktuvnešį nusiųsti patikros komanda su tyrimams skirtomis priemonėmis, siekiant išnagrinėti nustatytus atvejus ir užkirsti kelią viruso plitimui laive“, – pažymėjo ministerija.

Apie 2 000 jūreivių galintis gabenti „Charles de Gaulle“ buvo dislokuotas Atlanto vandenyne vykdant NATO pratybas. Anksčiau jis dalyvavo operacijoje „Chammal“ prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ pozicijas Irake ir Sirijoje. Vėliau laivas planavo sugrįžti į Viduržemio jūrą.

„Buvo nuspręsta paankstinti jo grįžimą į Tuloną, iš pradžių planuotą balandžio 23 dieną“, – rašoma pranešime.

Tuo metu Jungtinėse Valstijose laikinasis karinio jūrų laivyno sekretorius Thomas Modly antradienį atsistatydino dėl prasto atsako į koronaviruso protrūkį lėktuvnešyje „USS Theodore Roosevelt“, sakė gynybos sekretorius Markas Esperis.

Th. Modly atleido laivo kapitoną Brettą Crozier, šiam parašius žiniasklaidai nutekintą laišką, kuriame pasiskundė dėl nevaldomo viruso plitimo tarp 4 800 „Theodore Roosevelt“ įgulos narių, teigdamas, jog Pentagonas nekreipė pakankamai dėmesio šiai problemai.

Šis amerikiečių lėktuvnešis prieš 11 dienų prisišvartavo Guame, kad įgulai, kurios gretose yra gerokai daugiau nei 100 infekuotųjų, galėtų būti atlikti tyrimai, o patį laivą būtų galima dezinfekuoti.