Irano branduolinė programa, pasak prezidento Hassano Rouhani, dabar yra „labiau pažengusi“ nei prieš 2015-aisiais pasirašant branduolinį susitarimą. Šalis esą turi daugiau pajėgumų sodrinti uraną. Tačiau visiško šalies pasitraukimo iš branduolinės sutarties, anot H. Rouhani, kol kas darbotvarkėje nėra.

Tarptautinės branduolinės sutarties tikslas buvo leisti Iranui vystyti civilinę branduolinę programą, tačiau užkirsti kelią branduolinio ginklo kūrimui. Sutartis buvo susieta su ekonominių sankcijų atšaukimu. Tačiau JAV 2018-aisiais vienašališkai pasitraukė iš sutarties ir atnaujino sankcijas Iranui. Dabar jau ir Iranas palaipsniui vis atsisako sutarties įpareigojimų.

Iranas, pasak H. Rouhani, bet kuriuo metu pasirengęs visiškai grįžti prie branduolinės sutarties, kai tik kitos sutarties šalys vykdys savo įsipareigojimus ir vėl atšauks sankcijas.

Kinija, Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija ir Rusija vis dar nori išgelbėti susitarimą. Tačiau jos iki šiol negalėjo įvykdyti Irano reikalavimų įgyvendinti susitarimą ir ypač neutralizuoti JAV sankcijas.