Per smūgį žuvo trys šios džhadistų grupuotės kovotojai, tarp jų vienas „pagrindinių lyderių“ Yusufas Jiisas, sakoma JAV pajėgų Afrikoje vadavietės pareiškime.

Al Shabaab“ daug metų įvykdo kruvinas atakas prieš Somalio vyriausybės ir visuomeninius taikinius, o Y. Jiisas, pasak JAV pajėgų Afrikoje vado generolo Stepheno Townsendo, buvo „svarbus lyderis“ šioje organizacijoje.

„Jis buvo smurtingas, negailestingas ir [yra] atsakingas už daugelio nekaltų gyvybių praradimą“, – sakoma S. Townsendo pareiškime.

JAV pajėgų Afrikoje vadavietė nurodė, kad smūgis buvo suduotas netoli Buš Madinos, 217 km į vakarus nuo Mogadišo, koordinuojant veiksmus su Somalio vyriausybe.

Tai vienas iš kelių pastarojo meto smūgių šiai grupuotei; dažnai jų metu būdavo naudojamos iš dronų paleidžiamos tikslaus nutaikymo raketos.

Pirmadienį kitas smūgis „al Shabaab“ buvo suduotas Somalio Čilibo rajone; JAV pajėgos pranešė, kad žuvo penki džihadistai.

JAV pajėgų Afrikoje vadavietė nurodė tikrinanti pranešimus apie civilių žūtį ir sužeidimus, bet išreiškė įsitikinimą, kad tokių atvejų nėra.

S. Townsendas sakė, kad JAV kampanija prieš „al Shabaab“ per koronaviruso pandemiją nebus silpninama.

Somalis išlieka saugumo aplinkos Rytų Afrikoje raktas ir jo ilgalaikis stabilumas yra svarbus remiant plačius JAV interesus regione“, – pareiškime nurodė vadavietė.