Baltieji rūmai nurodė, kad S. Grisham taps D. Trumpo žmonos Melanios štabo vadove ir atstove.

„Pirmoji ponia Melania Trump šiandien skelbia, kad Stephanie Grisham visai darbo dienai grįš į [Baltųjų rūmų] Rytinį sparną kaip štabo vadovė ir atstovė“, – sakoma pranešime.

„Apie mano pamainą bus paskelbta artimiausiomis dienomis“, – sakė ji.

S. Grisham kažkada labai įtakingą postą užėmė pernai birželį, bet nuo to laiko buvo praktiškai nematoma, D. Trumpui be atvangos vykdant kampaniją prieš, jo nuomone, neteisingai kritiškus žurnalistus.

S. Grisham pasitraukimas taip pat gali žymėti D. Trumpo naujojo administracijos vadovo Marko Meadowso vykdomo platesnio personalo pertvarkymo pradžią.

M. Meadowsas yra ketvirtas žmogus tame labai svarbiame poste, o S. Grisham buvo trečia atstovė spaudai, šiame darbe pakeitusi Sarah Sanders.

Dirbant S. Sanders, ilgametė tradicija Baltųjų rūmų Vakarų sparne spaudos sekretoriui kasdien rengti trumpas spaudos konferencijas kone visiškai nutrūko. S. Sanders karingai bendraudavo su dauguma žurnalistų, nušviečiančių Baltųjų rūmų darbą.

Dirbant S. Grisham išvis neįvyko nė vienas toks renginys ir tai didele dalimi atspindi jos boso įvykdytą prezidento viešųjų ryšių transformaciją ir jo audringus santykius su žiniasklaida.

Dauguma jos viešų pasirodymų buvo atsakinėjimas į nekomplikuotus klausimus per interviu televizijai „Fox News“, kuri vis labiau tarnauja kaip Baltųjų rūmų kanalas jų pozicijai skelbti.

D. Trumpas kasdien rašo tviteryje, kartais – keliolika kartų per dieną, ir šio socialinio tinklo žinutėmis išdėsto viską nuo atsitiktinių minčių apie politiką iki svarbių politikos sprendimų ar kadrų pakeitimų.

Jis taip pat dažnai duoda ilgus interviu jam aiškiai lojaliems „Fox News“ laidų vedėjams.

Tačiau ne taip kaip ankstesni prezidentai, D. Trumpas dažnai atsakinėja į Baltuosiuose rūmuose dirbančių žurnalistų klausimus prieš išskrisdamas prezidentiniu sraigtasparniu arba per fotosesijas Ovaliajame kabinete, kurios anksčiau apsieidavo be dramos.

Ironiška tai, kad apleistai Baltųjų rūmų spaudos konferencijų salei pats D. Trumpas suteikė naują gyvenimą kilus koronaviruso krizei.

Dabar jis kasdien pasirodo ant šios salės pakylos ir ilgai atsakinėja į klausimus.

Per šias spaudos konferencijas D. Trumpo nelydi jo patarėjai bendravimo su žiniasklaida klausimais ir jis dažnai pats vadovauja šiems renginiams, pasirinkdamas, kurie reporteriai kalbės, ir komentuodamas jų klausimų sąžiningumą.

Žurnalistų kritikavimas tapo vienu iš D. Trumpo politinio prekės ženklo stulpų. Jis reguliariai milijonų televizijos žiūrovų akivaizdoje negaili reporteriams tokių epitetų kaip „apgavikai“, „negarbingi“, „antrarūšiai“.

Per savo rinkimų kampanijos mitingus jis nuolat ragina dideles minias švilpti šiuos renginius nušviečiantiems žurnalistams.