Pranešimas pasirodė Prancūzijai užregistravus savo didžiausią mirties nuo COVID-19 atvejų per vieną parą skaičių.

Pagal visoje šalyje kovo 17 dieną įsigaliojusias karantino taisykles žmonės iš namų gali išeiti tik dėl svarbių priežasčių, tarp kurių yra pasivaikščiojimas ar pabėgiojimas pavieniui, kilometro atstumu nuo namų.

Tačiau savaitgalį nusistovėjus saulėtiems orams, Paryžiuje matėsi daug bėgiojančių, vaikštinėjančių ir grupėmis besibūriuojančių žmonių, nors policija dalijo baudas už karantino pažeidimus, o ligoninėms buvo sunku dorotis su pacientų antplūdžiu.


Antradienį, Prancūzijoje prasidėjus ketvirtai karantino savaitei, Paryžius sugriežtino karantino taisykles ir paskelbė, kad nuo trečiadienio bus draudžiama individualiai sportuoti lauke nuo 10 iki 19 valandos.

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas paskelbė rekordinį mirties nuo COVID-19 paros atvejų skaičių: 833.

Jis sakė, kad per 24 val. į intensyviosios slaugos palatas buvo paguldyti 478 žmonės. Šis skaičius taip pat yra didesnis nei ankstesnėmis dienomis.

„Toli gražu nesibaigė“


„Tai nesibaigė. Toli gražu. Kelias ilgas. tai rodo skaičiai, kuriuos paskelbiau“, – sakė ministras ir paragino žmones „būti namie ir tęsti šias izoliavimosi pastangas“.

Vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras jau anksčiau paragino regionų pareigūnus griežtinti suvaržymus vietos lygiu.

Paskelbdami apie naujas priemones Paryžiui, sostinės merė Anne Hidalgo ir miesto policijos vadovas Didier Lallement'as pareiškime nurodė, kad „kiekviena neįvykusi išvyka padeda kovoti su epidemija“.

Pirmadienį į pietus nuo Paryžiaus esančio So meras išleido įsaką, kuriuo vyresni nei 10 metų gyventojai įpareigojami nuo trečiadienio išėjus iš namų dengti nosį ir burną.

Tie, kas neturi chirurginių kaukių, privalės nešioti namų gamybos kaukes ar apsirišti veidą šaliku arba skara. Priešingu atveju grės 38 eurų bauda.

Anksčiau antradienį interviu radijui A. Hidalgo sakė, kad paryžiečiams kaukės nebus privalomos, bet ragino visus dengti veidus.

Prancūzijos vyriausybė anksčiau rekvizavo visas medicinines kaukes gydytojams ir slaugytojams.