Pagyvenusi moteris kelis kartus buvo pastebėta gatvėje. Ji policininkams aiškino einanti pirkti maisto. Jai buvo rekomenduota grįžti į namus ir priminta, kad negalima piktnaudžiauti vaikščiojimu į parduotuvę. Kai miestelio gyventoja buvo pastebėta 11-ą kartą pėdinanti į parduotuvę, jai buvo išrašyta 400 eurų bauda.

Jeigu bauda bus sumokėta per mėnesį, suma gali būti sumažinta 30 procentų, patikslino portalas.

Kovo 10 d. Italijoje buvo paskelbtas karantinas ir apribotas judėjimas be svarių priežasčių, prie kurių priskiriamas maisto produktų pirkimas. Vyriausybė padidino baudą už karantino pažeidimą nuo 206 iki 400 eurų, o kai kuriais atvejais – iki 3 tūkstančių eurų. VRM duomenimis, praėjusį savaitgalį buvo nustatyta 20 tūkstančių pažeidėjų. Valdžia jau paskelbė, kad per Velykas kontrolė bus sugriežtinta.

Italijoje nuo epidemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 132,5 tūkstančio žmonių, iš jų 16,5 tūkstančio mirė, beveik 23 tūkstančiai pasveiko.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,3 milijono žmonių, per 70 tūkstančių infekuotųjų mirė.