Šis vaizdo įrašas yra pirmas įrodymas, kad pagrobtas kunigas yra gyvas.

Apie 23 sekundžių trukmės vaizdo įrašą pranešė laikraštis „Air Info“. Leidinys paties įrašo nepaskelbė, tik paviešino momentinę ekrano kopiją, kurioje matomas 59 metų kunigas Pieras Luigi Maccalli su ilga žila barzda, vilkintis pilkus drabužius.

Katalikiškos misijos Nigeryje koordinatorius Thomas Codjovi sakė, kad iki šiol neturėta jokių įrodymų, kad pagrobtas dvasininkas gyvas.

„Atpažinome Luigi „Air Info“ paskelbtoje nuotraukoje“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP ir pridūrė paties vaizdo rašo nematęs.

„Jeigu ši informacija yra tiesa, labai džiugu žinoti, kad jis gyvas“, – sakė Th. Codjovi.

Kunigas buvo pagrobtas 2018 metų rugsėjį pietvakariniame Bamoangos kaime netoli sienos su Burkina Fasu. Jį pagrobė motociklais atvažiavę ginkluoti vyrai.

Nigeris, didelė ir skurdi Vakarų Afrikos valstybė, tapo kaimyninėje Nigerijoje aktyviai veikiančių džihadistų taikiniu. Dažniausiai kovotojai atakas rengia vakariniuose šalies rajonuose, pasienyje su Maliu ir Burkina Fasu.

Dauguma Nigerio gyventojų yra musulmonai. Krikščionys čia sudaro iki 2 proc. gyventojų. Santykiai tarp abiejų bendruomenių yra iš esmės geri.