„Nusprendžiau, kad susidarė padėtis, galinti smarkiai paveikti žmonių gyvenimą ir ekonomiką... Skelbiu nepaprastąją padėtį“, – sakė Sh. Abe.

Ši priemonė toli gražu neprilygsta griežtoms karantino priemonėms, įvestoms daugelyje kitų šalių, bet suteikia vietos gubernatoriams įgaliojimus raginti žmones likti namuose ir užsidaryti verslo įmones.

Be Tokijo, nepaprastoji padėtis iki gegužės 6-osios įvedama Saitamos, Čibos, Kanegavos, Osakos, Hiogo ir Fukuokos prefektūrose.

Pirmadienį buvo pranešta, kad regionuose, kuriuose bus įvesta nepaprastoji padėtis, ketinama uždaryti restoranus, karaokės barus, lošimo namus ir rekreacines zonas. Vis dėlto turėtų toliau dirbti maisto parduotuvės, bankai, ligoninės ir kitos būtiniausios įstaigos.

Nepaprastosios padėties režimas buvo įvestas gavus specialios konsultacinės grupės, sudarytos iš medicinos ir sveikatos apsaugos ekspertų, rekomendaciją.

Kaip rodo vėliausi duomenys, Japonijoje iki šiol užregistruota iš viso 4 819 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, įskaitant kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleivius ir įgulos narius. Šalyje mirė 108 koronavirusu užsikrėtę žmonės, dar 1 211 pasveiko.