„Premjerui buvo tiekiamas papildomas deguonis“, – LBC radijo transliacijos metu sakė JK kabineto ministras Michaelas Gove'as.

Jis teigė, kad kol kas B. Johnsono „plaučiai nėra ventiliuojami“, bet, jei prireiktų, tam skirtas ventiliatorius yra paruoštas.

Ligoninėje dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) gulintis JK premjeras buvo perkeltas į intensyvios priežiūros skyrių pablogėjus jo būklei, vėlai pirmadienį pranešė Dauning Strytas. Premjero biuras nurodė, kad, prireikus, užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas atstovaus premjerui, kol jis gydomas intensyvios priežiūros skyriuje.

55 metų amžiaus JK premjeras apie užsikrėtimą naujuoju koronavirusu pranešė prieš daugiau kaip 10 dienų, tačiau, nesitraukiant ligos simptomams, jis paguldytas į ligoninę.

Delfi primena, kad B. Johnsonas ankstesnę dieną hospitalizuotas „tyrimams“ dėl išliekančių koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomų, buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, pablogėjus jo būklei, pirmadienį pranešė visuomeninis transliuotojas BBC.

Dauningo gatvė informavo, kad 55 metų B. Johnsonas į intensyviosios terapijos skyrių buvo perkeltas „paaštrėjus simptomams“.

Premjero atstovas sakė, kad B. Johnsonas paprašė, kad jį užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas „jį pavaduotų, kai prireiks“.

B. Johnsonas sekmadienį vakare buvo paguldytas į Šv. Tomo ligoninę Londone dėl išliekančių ligos simptomų – kosulio ir pakilusios temperatūros.

Keliomis valandomis anksčiau B. Johnsono, kuriam koronaviruso infekcija buvo nustatyta prieš 10 dienų, atstovas sakė, kad premjeras yra „geros nuotaikos“.

„Ministras pirmininkas patogiai praleido naktį Londono Šv. Tomo ligoninėje ir yra geros nuotaikos“, – tąsyk pareiškė atstovas.

Jis pridūrė, kad premjerui pasireiškia COVID-19 „nuolatiniai simptomai“ ir jis toliau yra „stebimas“.

Vis dėlto apie 19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku B. Johnsonas buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, pablogėjus jo būklei, nurodė Dauningo gatvė.

„Per šią popietę ministro pirmininko būklė pablogėjo, ir, rekomendavus jo medikų komandai, jis buvo perkeltas į ligoninės intensyviosios terapijos skyrių“, – nurodė vyriausybės vadovo atstovas.

Dauningo gatvė pridūrė, kad Konservatorių partijos lyderis išliko sąmoningas, bet buvo perkeltas baiminantis, kad jam gali prireikti dirbtinės plaučių ventiliacijos.

„Premjeru puikiai rūpinamasi, ir ačiū visiems Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) darbuotojams už jų sunkų darbą ir pasišventimą“, – sakė premjero atstovas.