Kaip pranešama, vieno iš hospitalizuotų sužeistųjų būklė yra kritinė. Pranešimuose sakoma, kad sužeistųjų iš viso yra iki septynių.

Išpuolis įvyko į pietus nuo Liono esančiame Romano prie Izero mieste, vienoje jo komercinėje gatvėje. Policija įtariamąjį sučiupo apie 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku.

Prancūzijoje šiuo metu jau trečią savaitę taikomas karantinas dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemijos.

Prokurorai įtariamojo vardo neatskleidė ir sakė, kad sulaikytas įtariamasis neturėjo dokumentų, bet teigė esąs Sudano pilietis, gimęs 1987 metais.

Pareigūnai taip pat nepatvirtino pranešimų, kad per ataką vyras šaukė „Allahu akbar“ (Dievas visų didesnis). Jie taip pat negalėjo patvirtinti, kad sužeistųjų yra septyni, kaip nurodoma kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose.

Prokuratūra nurodė vertinanti, ar šio išpuolio motyvas buvo teroristinis, bet kol kas jo taip nėra kvalifikavusi.

Kaip ir likusioje šalies dalyje Romano prie Izero gyventojams yra taikomas karantinas dėl koronaviruso. Užpuoliko aukomis tapo žmonės, savaitgalį išėję apsipirkti gatvėje, kurioje veikia kepyklų ir maisto prekių parduotuvių. Žmonėms yra nurodyta stengtis nebūti arčiau vienas kito kaip dviejų metrų atstumu.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad užpuolikas pirmiausiai smogė peiliu vienam mieste gyvenančiam Rumunijos piliečiui, ką tik išėjusiam iš namų kasdienio pasivaikščiojimo, ir perrėžė jam gerklę vyro partnerės ir sūnaus akivaizdoje.

Po to užpuolikas įžengė į tabako krautuve, subadė pardavėją ir du pirkėjus, ir patraukė į vietos mėsinę. Ten jis pagriebė kitą peilį ir smogė vienam pirkėjui jo bukuoju galu, o paskui nubėgo į didelę parduotuvę.

Keletas pirkėjų pasislėpė šalimais esančioje kepykloje.

Pastaraisiais mėnesiais Prancūzijoje įvyko jau ne vienas peiliais ginkluotų asmenų išpuolis. Sausį Meco mieste policija pašovė vyrą, mojavusį peiliu ir šaukusį „Allahu akbar“.

Dviem dienomis anksčiau kitas vyras buvo nušautas policijos, kai Paryžiaus priemiestyje nudūrė vieną žmogų ir du kitus sužeidė.