JT Generalinės Asamblėjos daugumos priimtoje rezoliucijoje pabrėžiama „visiško žmogaus teisių laikymosi svarba“, teigiama, kad „bet kokia diskriminacija, rasizmas, ksenofobija kovojant su COVID-19 yra visiškai nepriimtina.

Rusijai nepavyko atmesti rezoliucijos ir vietoj jos įtvirtinti savąją, kurią parėmė tik keturios valstybės. Rusijos siūlytą rezoliuciją, kurioje minimas bendradarbiavimas, tačiau taip pat reikalaujama atšaukti tarptautines sankcijas, rėmė Centrinės Afrikos Respublika, Kuba, Nikaragva ir Venesuela.

JT patvirtintoje rezoliucijoje pabrėžiamas centrinis institucijos vaidmuo sveikatos apsaugos ir ekonominės krizės akivaizdoje. Rezoliuciją Generalinei Asamblėjai pateikė Šveicarija, Indonezija, Singapūras, Norvegija, Lichtenšteinas ir Gana, ją patvirtino 188 iš 193 valstybių narių, teigia diplomatai.

Skirtingai nei JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, Generalinės Asamblėjos rezoliucijos yra teisiškai neįpareigojančios, tačiau turi stiprią politinę reikšmę.

Pasak JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso, koronaviruso pandemija yra „daugiausiai iššūkių kelianti krizė nuo Antrojo pasaulinio karo“.