Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras per spaudos konferenciją patvirtino naujausius paskelbtus duomenis.

Pasak pareigūno, per pastarąją parą nustatyta dar 3 111 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o bendras COVID-19 atvejų skaičius yra 50 468.

K. Jahanpouro teigimu, 16 711 ligoninėse gydytų COVID-19 pacientų jau pasveiko.

Su naujojo koronaviruso protrūkiu Iranas kovoja nuo vasario 19 dienos, kai buvo pranešta apie pirmąjį užsikrėtimo COVID-19 atvejį šalyje.

Po ilgų savaičių izoliacijos ir karantino priemonių taikymo praėjusią savaitę Teheranas nusprendė uždrausti visų viešų tarpmiestinių transporto priemonių eismą mažiausiai iki balandžio 8 dienos.

Nors oficialiai karantinas Irano miestuose nepaskelbtas, vyriausybė ne kartą ragino Irano gyventojus likti namuose, kad neleistų virusui plisti.

Ketvirtadienį vykusiame ministrų kabineto posėdyje H. Rouhani sakė, jog dabartinė padėtis greitai nepasikeis.

„Koronavirusas nėra dalykas, kad galėtume nustatyti tam tikrą datą ir pasakyti, kad jis bus visiškai išnaikintas iki tos datos“, – sakė jis.

Pasak prezidento, virusas „gali likti su mumis artėjančiais mėnesiais ar iki [dabartinių Irano metų] pabaigos“ 2021-ųjų metų kovą.

Šalis, kuri yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių pasaulyje, turi išlikti budri, gali būti įvesta daugiau apribojimų, nurodė H. Rouhani.

Iranas iki balandžio pradžios uždarė savo mokyklas ir universitetus. Taip pat uždarytos keturios pagrindinės šiitų maldininkų lankomos vietos, įskaitant populiarią šventyklą šventajame Komo mieste.

Vyriausybė ragina atsisakyti kelionių, atšauktos penktadienio pamaldos ir laikinai uždarytas parlamentas.