Didysis kanjonas uždarytas po kelias dienas skambėjusių pareigūnų ir indėnų navahų lyderių perspėjimų dėl turistų, nepaisančių koronaviruso pandemijos ir toliau besiburiuojančių Didžiajame kanjone.

Arizonoje išrinktas JAV Kongreso narys tvirtino, kad šimtai lankytojų buriuojasi Didžiojo kanjono nacionaliniame parke, nepaisant pareigūnų reikalavimo vengti daugiau nei 10 žmonių susibūrimų.

Nacionalinių parkų tarnyba iki šiol vengia uždaryti visus 419 JAV nacionalinius parkus. Kol kas tarnyba kiekvieno parko uždarymą vertina atskirai.

„Kai tik gavome laišką nuo Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų direktoriaus ir Kokonino apskrities vyriausiojo sveikatos pareigūno, kuriame rekomenduojama uždaryti Didžiojo kanjono nacionalinį parką, mes jį uždarėme“, – pranešime teigė JAV vidaus reikalų sekretorius Davidas Bernhardtas.

Arizonos valstijos Kokonino apskrityje, kur ir išsidėstęs Didysis kanjonas, yra patvirtinta per 80 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, įskaitant vieną atvejį pačiame Didžiojo kanjono nacionaliniame parke.

Tarp jau uždarytų JAV nacionalinių parkų yra Vajominge esantis Jeloustounas ir Kalifornijos Džošua medžio bei Josemičio nacionaliniai parkai.