Ligoninės vadovas Denisas Procenka buvo susitikęs su V. Putinu praėjusią savaitę, kai prezidentas lankėsi Maskvos pietvakariniame Komunarkos priemiestyje esančioje ligoninėje. Antradienį jis pranešė, kad yra užsikrėtęs koronavirusu, bet jaučiasi gerai.

„Prezidentas norėtų šiomis dienomis dirbti nuotoliniu būdu“, – žurnalistams pranešė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas prieš prezidento organizuojamą susitikimą su kabineto ministrais per vaizdo konferenciją.

„Mes kalbame apie atsargumo priemones“, – pareiškė atstovas ir pridūrė, kad V. Putinas šiuo metu yra prezidentinėje rezidencijoje Novo Ogariove šalia Maskvos.

Praėjusį antradienį lankydamasis ligoninėje V. Putinas dėvėjo ryškiai geltoną apsauginį kombinezoną. Jis taip pat kalbėjosi su D. Procenka nedėvėdamas jokių apsaugos priemonių, tačiau Kremlius nuramino, kad pagrindo nerimauti dėl prezidento sveikatos nėra.

„Visi, kas buvo su prezidentu Komunarkos ligoninėje, kasdien yra tikrinami dėl koronaviruso“, – pridūrė D. Peskovas.

Antradienį jis patikino, kad V. Putinui „viskas gerai“.

Paklaustas, ar prezidentas ir toliau susitikdamas su žmonėmis spaus jiems ranką, D. Peskovas atsakė: „Žinoma, visi dabar laikosi socialinės distancijos“.

Dėl koronaviruso pandemijos beveik 70 proc. iš 147 mln. Rusijos gyventojų turi laikytis griežto karantino. Pirmasis jį sekmadienį paskelbė Maskvos meras Sergejus Sobjaninas.

Iki šiol Rusijoje užregistruoti 2 777 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 24 mirtys. Daugiausia sergamumas COVID-19 fiksuojamas Maskvoje.