Sveikatos departamento prašymu trečiadienį gynybos pajėgos išsiuntė iš konteinerių surenkamą lauko ligoninę į Saremos salą, labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusį Estijos regioną.

„Lauko ligoninė, sudaryta iš konteinerių ir palapinių, jau ketvirtadienį galės priimti pacientus, kuriems reikalinga skubi pagalba ir intensyvioji slauga“, - sakė žurnalistams Estijos gynybos pajėgų vyriausiasis gydytojas Targas Lustis.

Kartu su lauko ligonine į Saremą išvyko 18 karo medikų ir 20 kariškių, kurie bus atsakingi už ligoninės įrengimą ir jos logistinį aprūpinimą.

Lauko ligoninė veiks saloje mažiausiai iki balandžio pabaigos.

Estijoje iki šiol nustatyti 745 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, iš jų 264 tenka Saremos salai, kur gyvena apie 30 tūkstančių žmonių. Pirmasis infekcijos atvejis šalyje buvo užfiksuotas vasario 27 d. Kovo 25 d. Estijoje mirė pirmasis infekuotasis. Kovo 13 d. Estijos vyriausybė paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį, kuri galios mažiausiai iki gegužės 1 d.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė per 828 tūkstančius žmonių, daugiau kaip 41 tūkstantis infekuotųjų mirė.