Nuo infekcijos mirusių žmonių skaičius Niujorko valstijoje išaugo iki 1 550, para anksčiau šis skaičius buvo 1 218. Patvirtintų atvejų yra 75 000 – 10 000 šių pacientų gydoma ligoninėse.

Niujorko valstija ir milijoninis Niujorko miestas tapo koronaviruso pandemijos JAV epicentru. Čia atliekama gerokai daugiau testų nei kitose valstijose.

Mieste galioja griežti judėjimo ribojimai, uždarytos visos ne „gyvybiškai svarbios“ parduotuvės. Niekas šiuo metu negali pasakyti, kada ribojimai bus atšaukti, sakė A. Cuomas. Tačiau tai esą „nebus greitai“.

Iš viso JAV, Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, nustatyta daugiau kaip 165 000 viruso atvejų – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.

Trumpas ragina infrastruktūrai išleisti 2 trln. dolerių

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį paragino suformuoti 2 trln. dolerių (1,84 trln. eurų) paketą infrastruktūrai ir sakė, kad pigūs kreditai dabar sudaro sąlygas „drąsioms iniciatyvoms“, šalies ekonomikai sverdėjant dėl kovos su koronavirusu priemonių.

„Kai palūkanų normos Jungtinėms Valstijoms yra NULIS, tinkamas laikas priimti dešimtmečius lauktą mūsų Infrastruktūros įstatymą“, – tviteryje parašė D. Trumpas.

Pasak jo, „tai turėtų būti LABAI DIDELIS ir DRĄSUS [planas], 2 trilijonai dolerių, skirti vien darbo vietoms ir mūsų šalies kažkada puikios infrastruktūros atstatymui“.

D. Trumpas seniai ragino skirti didžiules lėšas keliams, tiltams ir kitai būtinai, bet ilgai neprižiūrėtai JAV infrastruktūrai.

Naujausią savo pasiūlymą jis pateikė praėjus kelioms dienoms po to, kai pasirašė ekonomikos gaivinimo planą, pagal kurį numatoma skirti 2 trln. dolerių nuo koronaviruso krizės nukentėjusiam verslui.

D. Trumpo respublikonai skeptiškai vertino bet kokį didžiulį planą infrastruktūrai, bet jį tvirtai remia demokratai. Idėja tampa vis aktualesnė dėl koronaviruso krizės smarkiai augant nedarbui, ekonomistams perspėjant, kad daugeliui kompanijų bus sunku atsitiesti net ir atslūgus pandemijai.