Jis atkreipė dėmesį į tai, kad žmonės miršta po susirgimo praėjus kuriam laikui. Be to, „mes, deja, jau turime atvejų slaugos ir senelių namuose“. Tai, anot eksperto reiškia, kad mirštamumo procentas didės.

Per savaitę Vokietijoje testai dėl koronaviruso atliekami 350 000 žmonių, sakė L. Wieleris. Daugiau, anot jo, šiuo metu įprastais testais patikrinti žmonių neįmanoma. Patikimų skaičių apie pandemiją šalies mastu jis tikisi po kekių savaičių, o tendencijos galbūt paaiškės iki Velykų.

RKI duomenimis, mirštamumo nuo Covid-19 procentas Vokietijoje iki šiol yra daug mažesnis nei ES, kur jis iš viso siekia apie 7,6 proc. Anot L. Wielerio, tai lemia anksti atliekami testai ir tai, kad jų atliekama daug. Todėl Vokietijoje registruota ir daug lengvų atvejų, kurie nesibaigia mirtimi. Iki šiol šalyje vidutinis infekuotųjų amžius yra 47 metai.

Antradienio ryto duomenimis, Vokietijoje patvirtinti 62 608 infekcijos atvejai. Mažiausiai 565 žmonės mirė. Viruso paplitimas pagal regionus labai skiriasi. Anot RKI, daugiau kaip 16 000 asmenų laikomi pasveikusiais.