Jei asmuo bus pripažintas kaltu dėl netyčinio gyvybės atėmimo ar kitų rimtų padarinių skleidžiant „žinomai melagingą“ informaciją apie pavojų gyvybei keliančias aplinkybes, jam grėstų bauda iki 2 mln. rublių (18 tūkst. eurų) arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Taip pat buvo įteisinta bausmė, įskaitant iki 1,5 mln. rublių (17,4 tūkst. eurų) baudą ir laisvės atėmimą iki trejų metų, už padarytą žalą asmens sveikatai skleidžiant melagingą informaciją.

Šie siūlymai yra dalis įstatymų projektų paketo, taip pat numatančių grietas bausmes, tokias kaip laisvės atėmimas iki septynerių metų, dėl koronaviruso pandemijos įvesto karantino pažeidėjams.

Rusijos baudžiamojo kodekso pataisas pasiūlė Valstybės Dūmos, parlamento žemųjų rūmų, pirmininkas Viačeslavas Volodinas ir kitas aukšto rango įstatymų leidėjas iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ Pavelas Krašeninikovas, todėl iniciatyvos buvo greitai patvirtintos.

144 mln. gyventojų turinti Rusija lig šiol pranešė apie 2 337 užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir apie 17 aukų, tačiau manoma, kad tikrasis infekuotųjų skaičius šalyje yra didesnis.

Dar 121 žmogus pasveiko, antradienį skelbia Rusijos kovos su koronaviruso plitimo operatyvinis štabas.

Siekiant apriboti užkrato plitimą Maskvoje, kur gyvena daugiau nei 12 mln. žmonių, pirmadienį buvo paskelbtas karantinas, o keliolika šalies regionų pradėjo įgyvendinti panašias priemones.