Šiukšlių rinkėju dirbęs 63 metų Lonnie Davidas Franklinas, kuris 1985–2007 metais nužudė devynias moteris ir vieną 15-metę, buvo rastas nejudantis savo kameroje.

Praėjus 20 minučių buvo konstatuota jo mirtis.

„Jo mirties priežastis bus nustatyta sulaukus skrodimo rezultatų; tačiau jokių traumų požymių neaptikta“, – pareiškime nurodė kalėjimo administracija.

L. D. Franklinas siaubė Pietų Los Andželo gatves, kai rajoną krėtė kreko – prastos kokybės kokaino – vartojimo epidemija.

Tarp jo aukų, kurios buvo nušautos arba pasmaugtos, o jų palaikai būdavo randami išmesti skersgatviuose arba šiukšlių konteineriuose, buvo prostitučių ir narkomanių. Kai kurias iš jų L. D. Franklinas išžagino prieš nužudydamas.

L. D. Franklinas buvo pramintas „Niūriuoju miegaliumi“, nes tarp nužudymų jis padarė 13 metų pertrauką.

Teismo metu prokurorai teigė, kad L. D. Franklinas naudojosi kai kurių savo aukų priklausomybe nuo kreko, prisiviliodamas į savo kemperį, stovėjusį užpakaliniame namo kieme, kur siūlydavo moterims pinigų ir narkotikų, o galiausiai nužudydavo.

Prokurorai taip pat reiškė įtarimus, kad L. D. Franklinas galėjo būti atsakingas už dar dešimtis žmogžudysčių.

Jo namą apieškoję tyrėjai rado beveik 200 nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti moterys. Daugelio jų tapatybės nepavyko nustatyti.

Nuteistasis mirė San Kventino kalėjime, esančiame netoli San Fransisko.

Kalifornijoje mirties bausmė buvo atkurta 1978 metais. Nuo to laiko valstijoje egzekucijos buvo įvykdytos 13 kartų, o dar daugybė nuteistųjų miršta kalėjimuose dėl natūralių priežasčių.

Šiuo metu Kalifornijoje nuteistųjų myriop yra apie 727, tačiau gubernatorius Gavinas Newsomas pernai paskelbė mirties bausmės vykdymo moratoriumą.