Jungtiniams Arabų Emyratams (JAE) priklausantis Dubajaus emyratas tikėjosi į šešių mėnesių pasaulinę parodą pritraukti maždaug 25 mln. apsilankymų ir siejo su šiuo didžiuliu renginiu savo ekonomines prognozes.

„Daugelį šalių reikšmingai paveikė COVID-19 ir todėl jos išreiškė poreikį atidėti „Expo 2020“ Dubajuje pradžią vieniems metams“, – sakė „Expo 2020“ generalinė direktorė Reem al Hashimi (Rim Hašimi).

„JAE ir „Expo 2020“ įsiklausė. Su solidarumo ir vienybės dvasia parėmėme pasiūlymą išstudijuoti atidėjimą vieniems metams“, – pridūrė ji.

Dubajus neturi tiek naftos išteklių kiek kaimyniniai emyratai, tokie kaip Abu Dabis, o gyvybiškai svarbūs Dubajaus nekilnojamojo turto, turizmo ir prekybos sektoriai pastaraisiais metais ir taip smarkiai susilpnėjo.

Galutinį sprendimą dėl atidėjimo priims Paryžiuje įsikūrusi tarpvyriausybinė organizacija „Bureau International des Expositions“ (BIE), bet jos generalinis sekretorius Dimitris Kerkencis sveikino šią rekomendaciją.

Dubajus, kuriame per metus surengiama šimtai konferencijų, pastarosiomis savaitėmis dėl koronaviruso jau atšaukė virtinę kultūrinių ir pramoginių renginių.

JAE yra paskelbę apie 611 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Penki žmonės mirė. Šalis įvedė didelius suvaržymus viruso plitimui stabdyti, įskaitant naktinę komendanto valandą.