Pranešime nurodoma, kad B. Netanyahu pastaruoju metu neturėjo kontakto su užsikrėtusiu darbuotoju, todėl saviizoliacijos laikysis tik kaip užkrato plitimo prevencijos priemonės.

„Pirminiais vertinimais, būtinybės premjerui laikytis karantino nėra, nes jis neturėjo artimo kontakto su šiuo asmeniu ir asmeniškai nebuvo su juo susitikęs“, – sakoma pranešime.

„Per dvi pastarąsias savaites jiedu nebuvo vienoje patalpoje tuo pačiu metu“, – nurodoma jame.

Premjero biuras taip pat informavo, kad vyksta „epidemiologinis tyrimas“, o B. Netanyahu ir „jo artimiausi darbuotojai bus izoliuoti, kol bus atlikti tyrimai“.

Izraelyje yra patvirtinta daugiau nei 4 tūkst. sergančiųjų COVID-19. Siekiant pažaboti ligos plitimą, šalyje įvesti griežti suvaržymai, visiškai draudžiama išeiti iš namų be svarbios priežasties.

B. Netanyahu biuras pabrėžė, kad premjeras pastarosiomis savaitėmis turėjo mažai kontaktų su kitais asmenimis, „didžioji dalis susitikimų vyko per vaizdo konferencijas“ iš premjero rezidencijos.

Naujiena apie premjero saviizoliaciją paskelbta tokiu metu, kai daugelis tikisi, kad 70 metų B. Netanyahu susitars su savo rinkimų varžovu Benny Gantzu (Beniu Gancu) dėl vienybės vyriausybės formavimo, siekiant pažaboti koronaviruso pandemiją.

Per pastaruosius metus jiedu triskart buvo surėmę ietis visuotiniuose rinkimuose, tačiau nė karto neužsitikrino daugumos palaikymo parlamente.

Praėjusią savaitę centristinių pažiūrų B. Gantzas buvo išrinktas Kneseto pirmininku ir pažadėjo paramą nacionalinės ekstremaliosios padėties vyriausybei su B. Netanyahu, spręsiančiai koronaviruso krizę.