Šeštadienio vakarą viloje Biujukčekmedžės priemiestyje surengtas vakarėlis buvo tiesiogiai transliuojamas socialinėje žiniasklaidoje, bet sulaukė kritikos dėl prašymų laikytis socialinės distancijos ignoravimo.

„Šie idiotai organizavo vakarėlį namuose kažkur Stambule, – rašė vienas „Twitter“ vartotojas. – Kaip dėl tokių idiotų sustabdysime viruso plitimą!!!“

Barai ir naktiniai klubai Turkijoje buvo uždaryti Vidaus reikalų ministerijos aplinkraščiu, išleistu šaliai siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą.

Policija stebėjo transliaciją socialinėje žiniasklaidoje, o paskui sulaikė 11 žmonių, įskaitant organizatorius ir didžėjų.

Jie apkaltinti „taisyklių dėl infekcinių ligų nesilaikymu“, sakoma vėlai sekmadienį paskelbtame Stambulo gubernatoriaus biuro pareiškime.

Pareigūnai stengiasi nustatyti ir kitų dalyvių tapatybę, nurodoma jame.

Paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti gydytojais persirengę kai kurie vakarėlio dalyviai su pirštinėmis ir kaukėmis.

„Daug išgėriau. Visi šoko skambant muzikai. Apgailestauju, kad surengiau tokį vakarėlį koronaviruso metu“, – savo liudijime policijai teigė M. S.

Dokumentą citavo privati naujienų agentūra DHA.

Elif K., kuri tiesiogiai transliavo vakarėlį socialiniuose tinkluose, sakė, kad dalyvavo maždaug 80 žmonių. „Jie gėrė ir šoko. Aš vėliau išsikviečiau taksi ir išvažiavau“, – pridūrė ji.

DHA pranešė, kad policija po apklausų paleido septynis asmenis, bet kiti keturi stos prieš teisėją.

Turkijoje kol kas oficialiai užregistruota 9 217 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. 131 žmogus mirė.

Valdžia ėmėsi virtinės priemonių viruso plitimui stabdyti, nuo tarptautinių skrydžių sustabdymo iki mokyklų uždarymo.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paragino turkus neiti iš namų ir prisitaikyti prie „savanoriško karantino“ sąlygų.