Pakistano pietinės Sindho provincijos teismas atmetė pagrindinio įtariamojo dėl amerikiečio reporterio pagrobimo Sheikho Omaro žmonos prašymą neišduoti Didžiojoje Britanijoje gimusio ekstremisto Jungtinėms Valstijoms.

"Jei vyriausybė nuspręs jį perduoti užsienio pareigūnams, tai bus padaryta nepažeidžiant jokių šalies įstatymų", - agentūrai AFP tvirtino vyriausiasis Sindho provincijos prokuroras Raja Qureshi (Radža Kurešis).

Sh.Omaro žmona Sadia Omar Sheikh (Sadija Omar Šeich) teismui įteiktame prašyme tvirtino, kad "jeigu ir yra prieš jį (Sh.Omarą) nukreiptų kaltinimų, (jis) turi teisę į sąžiningą ir nešališką teismą savo šalyje, o ne už Pakistano ribų".

Jungtinės Valstijos kreipėsi į Pakistano prezidentą Pervezą Musharrafą (Pervezą Mušarafą), prašydamos išduoti Sh.Omarą, vasario 14 dieną teisme prisipažinusį suorganizavus D.Pearlo pagrobimą ir patvirtinusį, jog žurnalistas nebegyvas.

Po savaitės buvo gauta vaizdajuostė, kurioje užfiksuota žiauri JAV žurnalisto egzekucija.

Islamabadas pareiškė svarstąs prašymą išduoti įtariamąjį, tačiau neatmetė galimybės, kad Sh.Omaras gali būti teisiamas Pakistane.

Londone gimęs islamo ekstremistas, kurio pilnas vardas yra Ahmedas Omaras Saeedas Sheikhas (Ahmedas Omaras Saidas Šeichas), turi ir Didžiosios Britanijos, ir Pakistano pilietybę. Britanija patvirtino neprieštaraujanti, kad jis būtų išduotas Jungtinėms Valstijoms.

38 metų D.Pearlas dingo sausio 23 dieną, kai mėgino susisiekti su nelabai žinomos radikaliųjų islamistų grupuotės lyderiu. Reporteris rašė straipsnį apie brito Richardo Reido, kuris lėktuve mėgino padegti batuose paslėptus sprogmenis, galimus ryšius su Osamos bin Ladeno tinklu "Al Qaeda".