Per šį naują diplomatinį kivirčą, kuris kilo įtemptos karinės konfrontacijos tarp abiejų branduolinį ginklą turinčių kaimynių metu, Delis pareikalavo atšaukti minėtus darbuotojus, nes jie "įsitraukė į veiklą, neatitinkančią jų diplomatinio statusą", žurnalistams sakė Indijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Nirupama Rao. Tokia formuluotė paprastai reiškia, jog užsienio pareigūnas kaltinamas šnipinėjimu.

Kiek anksčiau Indija pranešė, kad praėjusį šeštadienį sulaikė žemo rango Pakistano diplomatą ir jo vairuotoją, kurie "iš vietinio kontaktinio asmens gavo slaptus dokumentus".

Pakistanas paneigė šį kaltinimą ir savo ruožtu apkaltino Indijos pareigūnus sumušus sulaikytuosius. Tačiau N. Rao atmetė šį Islamabado pareiškimą ir pridūrė, kad abu sulaikytieji per savaitę turi išvykti iš šalies.

Delis ir Islamabadas jau sumažino savo diplomatinių misijų darbuotojų skaičių per pusę, kilus ginčui dėl Delio reikalavimų, kad Pakistanas susidorotų su Indijai priešiškomis radikalių islamistų grupuotėmis.