„Iš žmonių girdžiu, kad jie nori dirbti“, – viename iš J. Bolsonaro paviešintų vaizdo įrašų prezidentas kreipiasi į gatvės prekeivį.

„Nuo pat pradžių sakiau, kad būsime atsargūs, tie, kuriems per 65 metus, pasilieka namuose“, – pareiškė J. Bolsonaras.

„Negalime stovėti vietoje, vyrauja baimė, nes, jei nemirsime nuo ligos, badausime“, – vaizdo įraše teigia gatvės prekeivis. O J. Bolsonaras atsako: „Nemirsite!“

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip prezidentas ragina „sugrįžti į nomalų gyvenimą“. J. Bolsonaras viešai kvestionuoja kai kurių gubernatorių ir keleto merų paskelbtas karantino priemones.

„Jei tai tęsis ir toliau, nedarbingumo lygis, kurį turėsime paskui, taps didžiule problema, kuriai išspręsti prireiks ilgų metų“, – tvirtino J. Bolsonaras.

„Brazilija negali sustoti, kitu atveju, virsime Venesuela“, – prie rezidencijos pastato žurnalistams sakė Brazilijos prezidentas.

Šeštadienį sveikatos apsaugos ministras Luizas Henrique Mandettas pabrėžė, kad socialinio atstumo laikymasis yra viena svarbiausių priemonių prieš COVID-19 ligą, kuria Brazilijoje, remiantis oficialiais duomenimis, jau užsikrėtė 3 904 žmonės, 114 iš jų mirė.

„Kai kurie žmonės nori, kad užsičiaupčiau ir laikyčiausi protokolo, – teigė J. Bolsonaro. – Tačiau kiek kartų protokolo nesilaikė gydytojai?“

„Pasitikime virusą žiūrėdami realistiškai. Toks yra gyvenimas – visi vieną dieną turėsime mirti“, – pareiškė prezidentas.

Keturiuose vaizdo įrašuose, kuriuos J. Bolsonaro paviešino savo tviterio paskyroje, matyti, kaip jis vaikšto sostinės gatvėmis, apsuptas nedidelių sekėjų grupių.

J. Bolsonaras koronavirusą vadina gripu ir ragina vėl atidaryti mokyklas bei parduotuves. Prezidento požiūriu, izoliuotis reikia tik 60 metų sulaukusiems asmenims.

„Twitter“ pašalino du Bolsonaro pranešimus


„Twitter“ sekmadienį pašalino du Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro (Žairo Bolsonaru) pranešimus, kuriuose šis pažėrė abejonių dėl karantino priemonių, įvestų siekiant suvaldyti koronaviruso protrūkį, nes valstybės vadovas taip pažeidė šio socialinio tinklo taisykles.

Du iš šių pranešimų buvo pašalinti ir pakeisti paaiškinimu, kodėl jie buvo ištrinti.

„Twitter“ taip pat išplatino pareiškimą, kuriame paaiškino, kad neseniai išplėtė savo pasaulinio mastu taikomas taisykles dėl medžiagos, prieštaraujančios oficialiai visuomenės sveikatos apsaugos institucijų informacijai ir galinčios sukelti žmonėms didesnę riziką užkrėsti aplinkinius koronavirusine infekcija COVID-19.

Viename ištrintų vaizdo įrašų J. Bolsonaro sutiktam gatvės prekiautojui sako: „Girdėjau iš žmonių, kad jie nori dirbti.“

„Nuo pat pradžių sakiau: „būsime atsargūs, vyresni nei 65 metų žmonės liks namuose“, – teigia jis.

„Tiesiog negalime stovėti vietoje – baiminamasi, kad nemirus nuo ligos galima mirti badu“, – pardavėjas sako prezidentui, o šis atsako: „Jūs nemirsit!“

Kitame vaizdo įraše prezidentas ragina „sugrįžti prie normalumo“, abejodamas, ar kai kurių šios didžiulės Pietų Amerikos šalies merų priimtos karantino priemonės yra veiksmingas būdas sutramdyti infekciją.

„Jei taip tęsis ir toliau, nedarbo lygis, kurį turėsime vėliau, taps labai rimta problema, kuriai išspręsti prireiks ne vienų metų“, – apie izoliavimo priemones kalba jis.

„Brazilija negali sustoti, kitaip mes tapsime Venesuela“, – vėliau žurnalistams prie savo oficialios rezidencijos pareiškė J. Bolsonaro.

Šeštadienį brazilų sveikatos ministras Luizas Henrique Mandetta pabrėžė, jog izoliuoti žmones yra svarbu kovojant su koronavirusu. Remiantis naujausiais oficialiai duomenimis, COVID-19 susirgo jau 3 904 brazilai, o 114 žmonių mirė nuo šios ligos.

„Kai kas nori, kad aš užsičiaupčiau ir laikyčiausi protokolų, – teigė J. Bolsonaro. – O kiek kartų protokolą pažeidinėja gydytojas?“

„Vertinkime virusą blaiviai: tai gyvenimas, visi mes vieną dieną turime mirti“, – kalbėjo jis.

Keturiuose jo „Twitter“ paskyroje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip valstybės vadovas vaikščioja po sostinę apsuptas nedidelių minių.

J. Bolsonaro koronavirusą vadina „gripu“, ragindamas vėl atidaryti mokyklas bei parduotuves, o privalomą saviizoliaciją taikyti tik vyresniems nei 60 metų žmonėms.