Prekybos ministerija paėmė 1,17 mln. kaukių iš vienos privačios parduotuvės Hailo mieste į šiaurės vakarus nuo sostinės. Tuo metu trečiadienį tarnybos konfiskavo daugiau kaip 4 mln. kaukių, laikytų vienoje įstaigoje vakariniame Džidos uostamiestyje, pažeidžiant prekybos taisykles, informavo valstybinė naujienų agentūra SPA.

Ministerija nurodė, kad žmonės, atsakingi už šiuos veiksmus, bus teisiami ir kad konfiskuotos kaukės bus parduotos atviroje rinkoje.

Vaistinės naftos turtingoje karalystėje pranešė pristigusios kaukių dėl paniško pirkimo, nors valdžia perspėjo, kad už nesąžiningą atsargų kaupimą ir spekuliavimą bus taikomos nuobaudos.

Saudo Arabija, kaip ir daugelis kitų šalių, deda pastangas suvaldyti naujojo koronaviruso plitimui.

Karalystės Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį nurodė, kad žmonių, kuriems buvo diagnozuotas susirgimas COVID-19, mirčių padidėjo dvigubai iki aštuonių, o bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius padidėjo nuo 1 203 iki 1 299 ir yra didžiausias Persijos įlankos regione.

Rijadas šalies mastu įvedė dalinę komendanto valandą, uždraudė atvykti ir išvykti iš sostinės bei dviejų švenčiausių islamo miestų – Mekos ir Medinos, taip pat sustabdė gyventojų judėjimą tarp visų provincijų.

Karalius Salmanas praeitą savaitę perspėjo, kad šalies laukia „sunkesnė“ kova su virusu, karalystei patiriant dvigubą spaudimą dėl koronaviruso pandemijos poveikio ekonomikai ir naftos kainų nuosmukio.