Pranešimų apie drebėjimo aukas ar nuostolius kol kas nebuvo.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) paskelbė, kad prieš vidurnaktį įvykusio 5,8 balo žemės drebėjimo epicentras buvo 64 km į šiaurės vakarus nuo Centrinio Sulavesio provincijos Pendolo miesto, o hipocentras – 10 km gylyje.

Indonezijos nacionalinė nelaimių valdymo agentūra pranešė, kad drebėjimas, kurio epicentras buvo sausumoje, negali sukelti cunamio.

Vis dėlto daug žmonių provincijos sostinėje Palu puolė į aukštesnes vietas. Gyventojus dar persekioja atsiminimai apie mieste prieš dvejus metus įvykusį 7,5 balo žemės drebėjimą, kuris sukėlė cunamį ir grunto suskystėjimą.

Pareigūnai prašo žmonių laikytis atokiai vieniems nuo kitų, kad koronavirusas plistų ne taip greitai, ir stabdė bėgančius žmones. Mieste testais COVID-19 nustatyta dviem gyventojams.

„Stiprus žemės drebėjimas supurtė Palu, bet mums bėgant iš namų mus sustabdė dėl baimės užsikrėsti virusu, – sakė gyventojas, tviteryje prisistatantis Ardy vardu. – Negerai gyventi rajone, kur dažnos nelaimės.“

Pasak Ardy, daug panikos apimtų žmonių nepaisė pareigūnų, raginusių grįžti namo, bet po valandos viskas grįžo į įprastas vėžes.

260 mln. gyventojų turinti salų valstybė priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui – tektoninių lūžių lankui, kuriame įvyksta didelė dalis viso pasaulio žemės drebėjimų, cunamių ir ugnikalnių išsiveržimų.

Naujausiais duomenimis, nuo COVID-19 Indonezijoje mirė 102 žmonės.