Šeštadienio ryto naujiena – naujas liūdnas rekordas, tiek daug mirčių nuo COVID-19 per tokį trumpą laiką šalyje dar nebuvo. Dieną prieš mirusiųjų padaugėjo 769. Pareigūnai sako, kad ligą sėkmingai kol kas įveikė 12 tūkst. 285 žmonės.

Ispanija – antroji šalis po Italijos, kur naujasis koronavirusas pareikalavo daugiausia aukų. Kaip skelbia Karloso III visuomenės sveikatos institutas, tikrasis koronaviruso aukų skaičius žymiai didesnis.

Nors nuo kovo 14 dienos šalyje griežtai ribojamas žmonių judėjimas, virusas šalyje plinta ir toliau. Vietos gydymo įstaigos jau nebesutalpina visų sergančiųjų, verkiant stinga plaučių ventiliatorių ir apsauginių priemonių medikams, rašo elpais.com.

Karloso III visuomenės sveikatos instituto parengtame dokumente, su kuriuo galėjo susipažinti „El Pais“ žurnalistai, pateikiami pastarieji mirčių registro duomenys, jie palyginti su mirtingumu skirtinguose Ispanijos regionuose nuo 2008 metų.

Paaiškėjo, kad didžiulis mirčių skaičiaus augimas kovo mėnesį fiksuojamas Madrido, Kastilija-La Mančos bei Kastilijos ir Leono regionuose. Tik dauguma tų mirčių, nors ir buvo fiksuojami koronaviruso simptomai, prie bendro COVID-19 aukų skaičiaus nebuvo pridėti, nes aukoms nebuvo atlikti oficialūs tyrimai.

Regionų valdžia sveikatos ministeriją apie mirtį nuo koronaviruso informuoja tik tada, jeigu pacientas prieš tai buvo patikrintas ir jo tyrimas buvo teigiamas, teigia atstovai. „Dėl šios priežasties daug žmonių miršta namuose nuo koronaviruso, tačiau oficialiai tai nefiksuojama“, - sakė šaltinis.

Visame pasaulyje užregistruota per 600 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų

Visame pasaulyje oficialiai jau užregistruota daugiau kaip 600 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

10 val. 45 min. Grinvičo (12 val. 45 min. Lietuvos) laiku buvo 605 010 užsikrėtimo atvejų ir 27 982 mirties atvejai 183 valstybėse ir teritorijose.

Jungtinėse Valstijose nustatyti 104 837 atvejai, įskaitant 1 711 mirties atvejų.

Italijoje mirties atvejų yra daugiausiai – 9 134, o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius yra 86 498.

Kinija, kurioje pandemija praėjusių metų pabaigoje prasidėjo, užregistruoti 81 394 užsikrėtimo ir 3 295 mirties atvejai.

Testavimo apimtis padidinusios Ispanijos vyriausybė šeštadienį paskelbė, kad mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 5 690, kai per pastarąsias 24 valandas mirė rekordiškai daug žmonių – 832. Užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje padidėjo iki 72 248.

Pasauliniai skaičiai atspindi tik pandemijos dalį, nes daug šalių testus dėl įtariamų atvejų atlieka tik tuomet, kaip pacientai atsiduria ligoninėje.