GM pranešė bendradarbiausianti su medicinos įrangos gamintoja „Ventec Life Systems“ ir pradėsianti gaminti plaučių ventiliatorius COVID-19 pacientams savo automobilių gamykloje Indianoje. Tikimasi, kad pirmieji plaučių ventiliatoriai bus paleisti į rinką kitą mėnesį.

„Visi gamintojai pastebi didžiulį intensyvios terapijos ventiliatorių, skirtų pacientams, kovojantiems su COVID-19, poreikį“, – sakoma bendrame GM ir „Ventec“ pranešime.

Pasak bendrovių, bus atsižvelgiama į ventiliatorių paklausą, tačiau esą gamybos apimtys gali siekti 10 tūkst. ventiliatorių per mėnesį.

„Ventec“ taip pat didins gamybos apimtis savo gamykloje Vašingtono valstijoje.

GM ir „Ventec“ pranešimas išplatintas praėjus valandai po to, kai D. Trumpas sukritikavo GM ir kitą JAV automobilių gamintoją „Ford“ dėl nepakankamos pagalbos sprendžiant ventiliatorių trūkumo problemą.

„General Motors“ PRIVALO nedelsiant atidaryti savo kvailai apleistą Lordstauno gamyklą Ohajuje ar kokią kitą gamyklą ir PRADĖTI GAMINTI VENTILIATORIUS, DABAR!!!!!!“ – tviteryje rašė D. Trumpas.

„FORD“, IMKIS VENTILIATORIŲ, GREITAI!!!!!!“ – pridūrė jis.

Netrukus po GM pranešimo „Ford“ taip pat atsakė D. Trumpui pažadais spręsti medicininės įrangos trūkumo klausimą.

„Ford“ juda visu greičiu, kad greitai ir saugiai suteiktų būtiną įrangą pacientams, medikams ir sveikatos apsaugos darbuotojams“, – teigiama „Ford“ pranešime.

„Pradėjome tiekti dešimtis tūkstančių „Ford“ pagamintų veido skydelių ligoninėms ir policijos įstaigoms, įskaitant Niujorko policijos departamentą“, – tvirtina „Ford“.

Jungtinėse Valstijose užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičius penktadienį siekė daugiau nei 90 tūkst.