Sužinojęs, kad serga ir galėjo užkrėsti kitus, D. Mace'as nusprendė nufilmuoti vaizdo įrašą, kuriame pasidalijo ne tik savo ligos pradžios istorija, bet ir papasakojo, kaip atrodė jo simptomai ir kodėl jis ryžosi skristi į PAR.

Vyras pasakojo, kad yra sveikas, maitinasi veganiškai, yra 30-ies, niekada sveikata nesiskundė. Tai, kad susirgo, jis suprato dar vasario 19-ąją būdamas Los Andžele, mat vos atsikėlęs suprato, kad yra velniškai pavargęs ir net negali atsikelti iš lovos. Tačiau kaltę dėl tokios savijautos D. Mace'as suvertė stresui ir išmiegojo visą dieną. Visgi naktį jis pradėjo stipriai prakaituoti, o rytą prasidėjo stiprus galvos skausmas, svaigulys, akys buvo labai jautrios.

„Pasikalbėjau su bičiuliais, kurie patarė tiesiog išeiti ir pamėginti pasportuoti, esą, savijauta pagerės. Išvažiavau iki paplūdimio, norėjau paplaukioti banglente, bet supratau, kad negaliu normaliai kvėpuoti, trūksta oro. Tada supratau, kad greičiausiai šie simptomai tikrai nėra susiję su nuovargiu“, – pasakojo režisierius.

D. Mace'as neslepia, kad pamėgino „guglinti“, kokią ligą gali reikšti visi šie simptomai. Visgi, pasakojo jis, tuomet informacijos apie koronavirusą buvo gerokai mažiau, tad atsakymo jam rasti nepavyko.

Praėjus dar dienai, režisierius pasakojo, kad prasidėjo raumenų skausmai, naktimis vargindavo stiprus prakaitavimas, o galiausiai jis neteko uoslės ir skonio pojūčių.

„Vasario 24-ąją nubudau dėl to, kad mano širdis daužėsi lyg pašėlusi. Galva sukosi, negalėjau pasižiūrėti į šviesą, ausis skaudėjo nuo menkiausio garso, galiausiai, pradėjau kosėti. Supratau, kad metas apsilankyti pas gydytojus, tačiau pats to padaryti nebepajėgiau. Todėl mano verslo partneris iškvietė gydytoją man į namus“, – pasakojo vyras.

Kol laukė gydytojo, D. Mace'as nusprendė pasikalbėti telefonu su dar vienu mediku, šeimos draugu. Šis jo pasiklausė, ar buvo pastaruoju metu Kinijoje. Išgirdęs neigiamą atsakymą, pabrėžė, jog yra visiškai tikras, kad režiserius neužsikrėtė koronavirusu. Anot jo, visi simptomai rodo, kad tai – paprasčiausias gripas.

„Kai į namus atvyko kitas gydytojas, aš jo paprašiau leisti man išsitirti dėl koronaviruso, mat vis daugiau žmonių apie jį pradėjo kalbėti. Bet ir jis manęs pasiklausė, ar buvau Kinijoje, ir aš atsakiau, kad ne. Patikrinęs mane jis pabrėžė, kad mano būklė nėra tokia, kad galėčiau gauti koronaviruso testą, – pasakojo „YouTube“ kūrėjas. – Man pasakė, kad tai gripas, nurodė, kokius simptomus galiu jausti ateinančias kelias dienas, nurodė nesportuoti. Aš jo pasiklausiau, ar jis tikras, kad man – ne COVID-19. Ir jis pabrėžė, kad yra tuo visiškai tikras.“

Tačiau po gydytojo apsilankymo D. Mace'o būklė ėmė stipriai blogėti. Vyras pasakojo, kad prireikdavo milžiniškų pastangų tiesiog norint įkvėpti oro. Tačiau papildomų veiksmų jis nesiėmė, mat, sakė, net du medikai jį tikino, kad koronaviruso jam negali būti.

Vyras tikino, kad kovo 1-ąją atsibudo jausdamasis gerai ir vėl grįžo į savo įprastą rutiną. Vienintelis keistas dalykas – nesugrįžęs skonio ir kvapo pojūtis. Visgi dėl to, kad du gydytojai pabrėžė, jog jam buvo viso labo gripas, vyras dėl to nesuko galvos.

D. Mace'as drauge su bičiuliais atšventė savo 30-ąjį gimtadienį, o galiausiai, kovo 10-ąją, susiruošė skristi į Keiptauną, PAR sostinę. Skrydis buvo iš Los Andželo per Dubajų. Į kelionę jis leidosi ne tik dėl artėjančios vestuvių datos, bet ir dėl to, kad rengėsi su bičiuliais švęsti savo bernvakarį.

„Nusileidus Keiptaune oro uosto darbuotojai termovizoriumi tikrino kiekvieną žmogų ir leido man laisvai keliauti. Tad pasimačiau su savo šeima, su draugais, dalyvavome didžiuliame muzikos festivalyje“, – kalbėjo vyras, pabrėžęs, kad kovo 17-ąją, būdamas PAR, išgirdo apie koronavirusu užsikrėtusius pacientus, kurie pasakojo, jog neteko skonio ir uoslės pojūčių.

Tai lėmė, kad „YouTube“ vaizdo įrašų kūrėjas paprašė atlikti testą jam. Testas buvo atliktas ir kovo 21-ąją gavo atsakymą, kad jam – COVID-19.

„Ir nežinau, ką tai reiškia dabar. Nuo to ryto, kai kovo 21-ąją, nubudau gerai jausdamasis, nebejaučiu jokių koronaviruso simptomų, išskyrus tai, kad uoslė ir skonio pojūtis dar nesugrįžo. Tačiau dabar turiu daugybę klausimų, kas vyko tuo metu, kai jaučiausi gerai, ar galėjau kažką užskrėsti skrydžio metu. Į juos atsakymų aš nežinau“, – kalbėjo D. Mace'as, pabrėžęs, kad po žinios apie teigiamą koronaviruso testą jam teko saviizoliuotis namuose drauge su sužadėtine 14-ai dienų.