„Kalbant apie tvarkaraštį, mūsų požiūriu, pakeitimų nėra“, – žurnalistams sakė B. Johnsono atstovas, pridūręs, kad pirmadienį vyks suplanuotas jungtinės komisijos posėdis.

Susitikime, kuriam vadovaus vyresnysis britų ministras Michaelas Gove'as, bus „peržiūrėtas Išstojimo susitarimo įgyvendinimas, taikymas bei aiškinimas, ir bus siekiama išspręsti visus kylančius klausimus“.

„Susitikimas įvyks nuotoliniu būdu, o ne asmeniškai,.. todėl svarstome alternatyvius būdus jį organizuoti, pavyzdžiui vaizdo ar telekonferencijos formatu“, – nurodė britų premjero atstovas.

B. Johnsonas penktadienį paskelbė, kad jam buvo diagnozuota COVID-19 infekcija. M. Barnier pranešė, kad jam buvo patvirtintas koronavirusas, kovo 19 dieną.

Jungtinės Karalystės vyriausiajam derybininkui Davidui Frostui pat taip pasireiškė tam tikri viruso simptomai, informavo Londonas netrukus po to, kai M. Barnier pranešė apie savo diagnozę.

ES derybininkas palinkėjo B. Johnsonui „greitai pasveikti“.

Briuselis ir Londonas įšaldė ankstesnius susitikimus, skirtus parengti sutartį dėl būsimos partnerystės. Šios derybos prasidėjo JK sausį išstojus iš Bendrijos.

Tačiau pandemijai sutrikdžius susitikimus kilo abejonių, ar įmanoma pasiekti susitarimą per ir taip labai trumpą laikotarpį – iki gruodžio 31 dienos.

Nors JK pasitraukė iš ES, abi šalys sutarė dėl pereinamojo laikotarpio, galiosiančio iki metų pabaigos, kad būtų galima apsispręsti dėl naujos partnerystės sąlygų.

Dar net neprasidėjus koronaviruso protrūkiui ES pareigūnai įspėjo, jog tokio trumpo laikotarpio nepakaks susitarimui pasiekti.