Karantinas Prancūzijoje pratęstas dar dviem savaitėms. Šalyje uždarytos visos parduotuvės, išskyrus vaistines ir maisto prekių parduotuves, neveikia kavinės, restoranai ir kino teatrai. Internetinės parduotuvės ir pristatymo paslaugos veikia be apribojimų.

Prancūzijos gyventojams draudžiama palikti savo namus. Leidžiama tik išeiti į parduotuvę, vaistinę arba trumpam pasivaikščioti.

Anksčiau penktadienį Prancūzijos vyriausybės vadovas išreiškė susirūpinimą dėl „itin spartaus“ koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiaus augimo ir įspėjo, kad laukia sunkios dienos.

„Susidūrėme su krize, kuri tęsis. Dabartinė sveikatos padėtis greitai nepagerės“, – sakė E. Philippe'as po vyriausybės posėdžio, surengto vaizdo ryšiu.

Ketvirtadienį pranešta, kad Prancūzijoje per parą nuo koronaviruso infekcijos COVID-19 mirė 365 žmonės.

E. Philippe'as įspėjo, kad šalis privalo toliau būti itin susitelkusi kovojant su epidemija, Prancūzijoje jau nusinešusia 1 696 gyvybes.

Prancūzijos rytuose prasidėjusi epidemija jau išplito į Aukštutinę Prancūziją, šiauriausią šalies regioną, taip pat Paryžiaus regioną bei kitas vietoves, o „dėl itin spartaus koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiaus augimo visa sveikatos priežiūros sistema, visa ligoninių sistema patiria milžinišką spaudimą“, sakė premjeras.

„Ateinančiomis dienomis situacija bus sudėtinga“, – įspėjo jis.

E. Philippe'as sakė, kad šeštadienį su sveikatos apsaugos ministru Olivier Veranu (Olivjė Veranu) paskelbs daugiau detalių apie vyriausybės veiksmus kovojant su užkratu, įskaitant informaciją, susijusią su medicinos įranga, apsauginėmis kaukėmis ir testavimu dėl koronaviruso.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)