„Pastebėjau, vakar mane pasiekė tokia informacija, kad ypač privačios įmonės, pirmiausia statybos įmonės, pradėjo riboti veiklą, o svarbiausia – atleidinėti darbuotojus. Perduokite privatininkams, o valstybinėse atleidimai negalimi, taip, kad visi išgirstų: bet kuriai įmonei, didelei ar mažai, išmetusiai žmones į gatves nebus vietos Baltarusijoje“, – penktadienį pareiškė A. Lukašenka.

„Tegul pasiknisa po savo kišenes, seifus, randa pinigų savo įmonėms ir darbuotojams, kurie, beje, juos jiems ir uždirbo“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

„Tai tik pradžia (ekonominės padėties blogėjimo – red.). Bet gali būti dar blogiau. Išmesti žmones paprasčiau. Kišenės pinigais užkištos, ypač statybų verslininkų. Dabar darbuotojus atleis, tuos pinigus išleis savo reikmėms, o vėliau ateis ir pasakys: aš galiu atkurti darbo jėgą, bet duokit man arba pigią paskolą, arba subsidijas iš biudžeto“, – sakė A. Lukašenka.

„Perspėju geruoju – dalinkitės tuo, ko esate prikaupę, bet žmonių į gatves mėtyti nedrįskite“, – perspėjo Baltarusijos lyderis.