Anksčiau šią savaitę trys jūreiviai buvo evakuoti, patvirtinus jiems COVID-19 infekciją. Tai buvo pirmasis atvejis, kai šis susirgimas buvo nustatytas kovinį budėjimą atliekančiame JAV karinių jūrų pajėgų laive.

„Aptikta papildomų teigiamų COVID-19 atvejų“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame laivyno operacijų vado admirolo Mike'o Gilday pranešime, bet tikslus užsikrėtusiųjų skaičiau nenurodė.

M. Gilday pridūrė prognozuojantis, kad daugiau kaip 5 tūkst. narių įgulą turintis laive bus nustatyta daugiau užsikrėtimo atvejų ir nurodė, kad „Theodore Roosevelt“ plaukia į Guamo uostą „iš anksto suplanuoto vizito“.

Pasak admirolo, nė vienas iš užsikrėtusiųjų sunkiai neserga ir nebuvo hospitalizuotas.

Dienraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad laive nustatyti „mažiausiai 23“ COVID-19 atvejai ir citavo laivyno sekretoriaus pareigas einantį Thomas Modly, sakiusį, kad bus patikrinti visi lėktuvnešio įgulos nariai.

„Laivas pasiruošęs vykdyti operacijas, jeigu to prireiks“, – Th. Modly.

„Per vizitą uoste „Roosevelt“ jūreiviai galės būti tik prieplaukoje. Niekas iš bazės arba regiono personalo prieigos prie prieplaukos neturės“, – aiškino jis.

Vėliausias uostas, kuriame apsilankė šis laivas, buvo Vietname, bet M. Gilday pažymėjo, kad sunku pasakyti, ar užkratas buvo gautas būtent ten.

Havajuose įsikūręs JAV ginkluotųjų pajėgų Indijos ir Ramiojo vandenyno štabas ketvirtadienį pranešė, kad dėl koronaviruso grėsmės atšaukiamos gegužę Filipinuose turėjusios vykti didelės pratybos, kuriose turėjo dalyvauti tūkstančiai karių.

JAV karinių jūrų pajėgų duomenimis, šiuo metu COVID-19 yra nustatytas mažiausiai 104 karinio laivyno nariams.